Creëer jouw droomtuin

Jouw tuin; jouw heiligdom. Tenminste, zo zou het moeten zijn, toch? Helaas is voor de meeste mensen, in de meeste tuinen, de ontspanning ver te zoeken. Klinkt dit herkenbaar, en wil je graag je tuin veranderen in een plek waar je écht gebruik van kan maken, compleet met een prachtige douglas schutting van hillhouttuinhout.nl? Lees dan gauw verder, en laten we samen je tuin transformeren tot iets om trots op te zijn. 

Functionaliteit

Het grappige is, waarschijnlijk is er in de essentie niks mís met je tuin (tenzij je de grond niet meer kan zien door al het onkruid, dan is er wellicht wat werk aan de winkel), maar heeft ‘ie simpelweg niet de functie die jij graag wil. Moet een tuin een functie hebben, dan? Niet per se, natuurlijk, maar een tuin die jou kan bieden wat je er graag van wil maakt dat je er ook daadwerkelijk tijd in wil spenderen. Denk erover na; een tuin ingericht om zoveel mogelijk mensen op een gezellige en comfortabele manier te ontvangen voor een etentje of een tuinfeestje, is een ander soort tuin dan eentje die is ingericht op ontspanning en comfort, of om in de sporten. Dan komen er meteen al drie hele verschillende tuinen voor je geestesoog. Maar, maak je geen zorgen; er zijn nog veel meer verschillende mogelijkheden. 

Stijlvol 

Nu je een beetje weet wat je van je tuin wil, is het tijd om onderzoek te gaan doen naar de soorten tuinen die je mooi vindt én die bij je wensen passen. Daarin heb je zoveel opties, o jee! Denk bijvoorbeeld aan een Mediterraanse tuin; een stijl met warme kleuren, veel tegels en exotische planten in kleurige potten. Een tuinstijl die, ook vanuit de cultuur waar hij vandaan komt, bedoeld is om mensen te ontvangen en gezelligheid te promoten. Weer heel anders dan de weelderige Britse tuinen; tuinen die erom gaan om chaos te simuleren, maar wél met controle. Veel struiken, veel wilde bloemen en veel grint, bijvoorbeeld. Meer moderne tuinen maken juist gebruik van strakke lijnen en zelfs een waterinstallatie in sommige gevallen, alles om rust en ontspanning te promoten. 

 

Ga dus na welke functie je wil. Wat wil je van je tuin? Pas daar vervolgens je ontwerp op aan. Zo krijg je een tuin die precies is wat jij wil, en breng je er gegarandeerd meer tijd in door. Veel plezier met je nieuwe tuin!

Geef een reactie